Business Internaţional

Papa Francisc a fost internat pentru o intervenţie chirurgicală

Papa Francisc a fost internat pentru o intervenţie...

Autor: Dorin Oancea

04.07.2021, 17:16 46

Papa Francisc a fost internat duminică într-un spital din Roma pentru o intervenţie chirurgicală programată pentru o intervenţie chirurgicală la colon, a anunţat Vaticanul.

Anunţul biroului de presă al Sfântului Scaun nu a spus exact când va fi efectuată intervenţia chirurgicală, dar a precizat că va da un anunţ la finalizatea operaţiei.

Cu doar trei ore mai devreme, Papa a întâmpint publicul în Piaţa Sf. Petru, în conformitate cu tradiţia duminicală, şi anunţase că va merge în Ungaria şi Slovacia în septembrie.

Cu o săptămână mai devreme, Francis, în vârstă de 84 de ani, folosise aceeaşi ocazie pentru a sugera publicului să se roage pentru el însuşi, ceea ce, în retrospectivă, ar putea sugera intervenţia chirurgicală planificată la policlinica Gemelli din Roma.

Vaticanul a spus că papa a fost diagnosticat cu stenoză a colonului, o îngustare a intestinului gros.

Francis are o sănătate generală bună, dar are o parte dintr-un plămân îndepărtat când era tânăr. De asemenea, suferă de sciatică, având ocazional crize dureroase.

Medicii de la Gemelli au mai efectuat o intervenţie chirurgicală pe pacienţi papali, inclusiv pe Papa Ioan Paul al II-lea, căruia i s-a îndepărtat o tumoare benignă la colon în 1992.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO