Business Internaţional

Papa cere un audit extern al activelor Vaticanului

Papa cere un audit extern al activelor Vaticanului

Autor: CătăIina Apostoiu

07.12.2015, 00:05 334
Vaticanul a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a comandat primul audit extern al activelor sale ca parte a eforturilor Papei Francisc de transparentizare a finanţelor acestuia, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat că PricewaterhouseCoopers, a doua cea mai mare firmă de audit din lume după venituri, va începe activitatea de auditare imediat.

Papa a promis să restructureze managementul financiar obscur al Vaticanului, care a fost afectat de numeroase scandaluri în ultimii ani, în pofida opoziţiei venite din partea oficialilor Bisericii care vor să menţină un control strâns asupra operaţiunilor. Lombardi a declarat că Secretariatul pentru Economie al Vaticanului a cerut PwC să revizuiască declaraţiile financiare consolidate ale Vaticanului.

Decizia de a lucra cu una dintre cele mai mari companii de audit din lume continuă „implementarea unor noi politici şi practici de management financiar în linie cu standardele internaţionale“, a adăugat Lombardi. Potrivit unei declaraţii financiare din acest an a Vaticanului, departamentele din cadrul acestuia au acumulat active în valoare de 1,1 miliarde de euro care nu au fost declarate în niciun bilanţ.

De la alegerea Papei în martie 2013, Vaticanul a implementat reforme majore pentru a adera la standardele financiare internaţionale şi a preîntâmpina operaţiuni de spălare de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO