Business Internaţional

Panică la Casa Albă: Donald Trump a fost dus de urgenţă într-un buncăr securizat, pe fondul protestelor tot mai violente din apropierea clădirii

Panică la Casa Albă: Donald Trump a fost dus de...

Autor: Valentin Nastaila

01.06.2020, 08:13 110

Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr din Casa Albă. Momentul s-a petrecut vineri noapte, în prima seară de proteste din faţa Casei Albe.

Agenţii Secret Service au luat decizia de a-l duce pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, într-un buncăr securizat din Casa Albă după ce protestatarii începuseră să devină prea violenţi.

Informaţia a fost prezentată de New York Times şi confirmată apoi pentru CNN de un oficial al Casei Albe, precum şi de o sursă din rândul ofiţerilor care asigură protecţia preşedintelui.

Alături de Donald Trump, au mers în buncăr şi prima-doamnă, Melania Trump, precum şi fiul lor Barron Trump, aşa cum o cere protocolul. Trump a petrecut mai puţin de oră în buncăr. Decizia a fost luată de Secret Service după ce vineri seară protestatari violenţi au reuşit să pătrundă pentru scurt timp în sediul Departamentului Trezoreriei, situat în imediata vecinătate a Casei Albe.

Momentul tensionat de vineri seară reprezintă şi motivul pentru care Melania Trump nu a mai dorit să-l însoţească pe Donald Trump sâmbătă seară la Centrul Spaţiul Kennedy pentru a asista la lansarea misiunii comune NASA-Spacex. Prima doamnă a fost speriată de proteste, dar şi de eventuale incidente ce ar putea avea loc ziua următoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO