Business Internaţional

Pandemia trimite investitorii în căutarea „El Dorado”: Preţul aurului ar putea creşte cu 50% în următoarele 18 luni, în condiţiile în care investitorii îşi găsesc refugiul în materialul preţios

Pandemia trimite investitorii în căutarea „El...

Autor: Eduard Ivanovici

21.04.2020, 18:32 2512

Bank of America, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, a revizuit în creştere estimările pentru preţul aurului pe următoarele 18 luni la 3.000 de dolari per uncie (28 de grame), cu 50% peste recordul actual. Sistemul Federal nu poate printa aur”, potrivit Bloomberg.

Fostul target al băncii se situa în dreptul sumei de 2.000 de dolari, în condiţiile în care liderii politici de pe întreg teritoriul planetei au eliberat cantităţi mari de stimulente fiscale şi monetare, într-o încercare de sprijinire a economiilor afectate de pandemia de coronavirus.

„În timp ce outputul economic se contractă puternic, costurile fiscale continuă să crească, bilanţurile băncilor centrale se dublează, iar valoarea nominală a bancnotelor se află sub presiune în mod constant.” Între timp, investitorii „îşi vor îndrepta atenţia spre aur”, reiese din raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO