Business Internaţional

Pandemia şterge profiturile Toyota: Al doilea cel mai mare producător auto după capitalizare estimează un declin de 64% al profitului net din 2020

Pandemia şterge profiturile Toyota: Al doilea cel mai...

Autor: Eduard Ivanovici

06.08.2020, 14:25 1544

După ce a înregistrat scăderi record în prima jumătate a anului, Toyota estimează un declin de 64% al profitului net din 2020, anunţă The Japan Times.

Principalul producător auto al Japoniei se aşteaptă la un profit net de 6,9 miliarde de dolari pentru anul fiscal ce s-a încheiat în luna martie, cu aproape 19 miliarde mai puţin faţă de suma înregistrată anul trecut. Estimările cu privire la profitul operaţional pentru 2020 au rămas neschimbate la 4,7 miliarde de dolari, cu 80% sub sumele înregistrate în 2019.

Toyota a raportat o scădere de 74,3% a profitului net în al doilea trimestru, în timp ce veniturile trimestriale au suferit un declin de peste 40%.

Marii producători auto au simţit din plin criza provocată de coronavirus, bazându-se masiv pe ajutoarele lansate de guverne, pe măsură ce pandemia a lovit tot mai puternic economia globală şi a forţat oamenii să călătorească mai puţin.

Capitalizarea companiei nipone a fost depăşită la începutul lunii iulie de Tesla, care a ajuns la o valoare de piaţă de 305,6 miliarde de dolari. Astfel, gigantul creat de Elon Musk a devenit cel mai valoros producător auto al planetei.

Săptămâna trecută, Ford declara că va termina anul în pierdere după ce veniturile au scăzut cu 50% între aprilie şi iunie până la 19,4 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO