Business Internaţional

Pandemia pune la pământ un gigant din lumea modei: Victoria’s Secret închide definitiv un sfert din magazinele sale din Statele Unite şi Canada

Pandemia pune la pământ un gigant din lumea modei:...

Autor: Dorin Oancea

22.05.2020, 10:14 17465

Victoria’s Secret închide definitiv un sfert din magazinele sale din Statele Unite şi Canada în următoarele luni, o altă lovitură care afectează compania, la doar câteva săptămâni după vânzarea eşuată în jumătate de miliard de dolari, relatează CNN.

L Brands, care deţine compania, a declarat că cele planul ar putea fi doar începutul şi a avertizat că ar putea închide mai multe magazine în următorii ani. Victoria's Secret are aproximativ 1.100 de locaţii în America de Nord.

Directorul financiar şef Stuart Burgdoerfer a declarat că este o „decizie semnificativă” care are drept scop „consolidarea” Victoria’s Secret. L Brands a avut anterior un acord cu fondul Sycamore Partners pentru vânzarea firmei de lenjerie. Investitorul a decis să se retragă din acord la începutul lunii mai.

L Brands a anunţat şi închiderea a 50 de magazine Bath & Body Works, mai ales în mall-uri, unde nu se aşteaptă ca traficul să revină la normal după pandemie. Brandul are aproximativ 1.700 de magazine în America de Nord.

Vânzările din primul trimestru ale lui L Brands au scăzut cu 37%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO