Business Internaţional

Pandemia nu ţine cont de sărbători: Tokyo trece la cel mai ridicat grad de alertă, în timp ce presiunea pe sistemul medical este la un nivel periculos

Pandemia nu ţine cont de sărbători: Tokyo trece la cel...

Autor: Alex Ciutacu

17.12.2020, 12:45 255

Tokyo, capitala Japoniei, a anunţat că presiunea pusă de evoluţia situaţiei epidemiologice asupra sistemului medical este din ce în ce mai mare şi a decis trecerea la cel mai înalt grad de alertă din cele patru disponibile, în contextul în care numărul de cazuri noi a crescut cu 822 în ultimele 24 de ore, potrivit Reuters.

Un oficial din sănătate a declarat că a devenit dificil pentru spitale să gestioneze cazurile de Covid-19 concomitent cu activitatea obişnuită a spitalelor, declarând alertă „roşie” pentru prima dată.

„Furnizorii de servicii medicale au epuizat toate resursele disponibile. (…) Reducerea numărului de pacienţi infectaţi este singura modalitate de a merge înainte”, a declarat Masataka Inokuchi vicepreşedintele Asociaţiei Medicale din Tokyo, în faţa unei întâlniri pe tema situaţiei epidemiologice cu Yuriko Koike, guvernatorul capitalei japoneze.

Guvernul metropolitan a anunţat că numărul de cazuri noi înregistrate în 24 de ore a crescut la 822, joi, depăşind recordul de 678 de cazuri noi din ziua anterioară.

În urmă cu o lună, Tokyo a crescut la cel mai înalt nivel şi gradul de alertă legat de creşterea numărului de cazuri – un subiect privit separat de cel al presiunii puse pe sistemul medical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO