Business Internaţional

Pandemia nu îi loveşte pe toţi la fel. Pe cine îşi pune banii Goldman Sachs, ”banca bogaţilor” din SUA

Pandemia nu îi loveşte pe toţi la fel. Pe cine îşi...

Autor: Eduard Ivanovici

17.10.2020, 15:00 8924

Asia este mai bine poziţionată pentru o recuperare rapidă a economiei comparativ cu restul planetei deoarece a reuşit, în mare parte, să controleze transmiterea coronavirusul, a declarat Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, potrivit CNBC.

Andrew Tilton, principalul economist pentru zona Asiei din cadrul băncii, spune că nivelul cheltuielilor de consum din Asia s-a mişcat greu deoarece, spre deosebire de SUA, măsurile de stimulare a economiei nu au fost direcţionate către veniturile cetăţenilor.

Restricţiile de circulaţie, declanşate de pandemia de coronavirus, au lovit din plin marile economii, însă există în prezent un „avânt rezonabil” la nivel mondial, spune Tilton. Ultimii indici ai producţiei şi serviciilor au oferit rezultate bune în ultima lună, sugerând că dinamica sectorului industrial rămâne în teritorii relativ pozitive.

„Încă suntem optimişti vis-a-vis de recuperarea din 2021”, adaugă economistul.

Creşterile înregistrate în ultimele luni de exporturi şi sectorul manufacturier au ajutat produsul intern brut (PIB) al Vietnamului să se majoreze cu 2,62% în T3 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Pe lângă R.P. Chineză, Vietnamul este singura economie majoră a Asiei care va raporta creşteri la finalul lui 2020”, a declarat Priyanka Kishore – şeful diviziei pentru India şi Asia de Sud-Est din cadrul firmei de cercetare Oxford Economics.

Economiile asiatice vor beneficia de pe urma creşterilor puternice ale companiilor chineze, spune David Chao, membru în cadrul grupului american Invesco, însă totul depinde de „ritmul în care consumul din China va reveni la normal”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO