Business Internaţional

Pandemia a lăsat gigantul Victoria`s Secret fără cumpărător, după ce Sycamore Partners a renunţat la oferta de achiziţie de 500 mil. dolari. Problemele au apărut după ce VS a închis magazinele, inclusiv cel din Băneasa Shopping City

Pandemia a lăsat gigantul Victoria`s Secret fără...

Autor: Eduard Ivanovici

23.04.2020, 16:02 409

Sycamore Partners, o firmă de capital privat din New York, s-a răzgândit în legătură cu achiziţionarea Victoria`s Secret, într-o afacere prin care intenţiona să cumpere un pachet majoritar în valoare de 525 milioane de dolari. Decizia a fost luată după ce brandul de lenjerie intimă şi-a închis magazinele din cauza pandemiei de coronavirus, conform Reuters.

L Brands, compania care deţine Victoria`s Secret, a declarat că va ataca decizia luată de Sycamore Partners, prin ceea ce se va dovedi prima luptă juridică între două firme de nivel înalt în ceea ce priveşte încetarea unui acord de fuziune din cauza pandemiei de coronavirus.

Conducerea din cadrul L Brands a redus compensaţiile acordate personalului superior şi a concediat majoritatea angajaţilor Victoria`s Secret, însă au luat şi alte măsuri, precum neplata chiriei şi închiderea locaţiilor din Statele Unite, reiese dintr-un raport Sycamore.

„Acţiunile efectuate drept răspuns la pandemia de coronavirus nu scuză deciziile luate de L Brands în contractul de cumpărare”, a declarat Sycamore.

L Brands urmează să atace în instanţă decizia luată de Sycamore, invocând faptul că motivele ridicate de companie nu sunt justificate.

Victoria`s Secret a intrat prima dată pe piaţa din România în urmă cu doi ani, prin intermediul unui duty free din incinta aeroportului Otopeni din capitală. Al doilea magazin Victoria`s Secret a fost inaugurat toamna trecută în Băneasa Shopping City. Locaţia are o suprafaţă de 500 de mp şi este situată la parterul mall-ului.

Magazinul din Băneasa Shopping City a fost închis în urma pandemiei de coronavirus şi declarării stării de urgenţă pe teritoriul României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO