Business Internaţional

Pandemia face ravagii în SUA: Peste 1,5 milioane de oameni sunt infectaţi, şi peste 93.000 au murit

Pandemia face ravagii în SUA: Peste 1,5 milioane de...

Autor: Marinela Sarbu

21.05.2020, 06:54 82

Cel puţin 1.550.959 de cazuri de coronavirus şi 93.416 decese au fost înregistrate în Statele Unite, potrivit Universităţii Johns Hopkins, anunţă CNN.

La nivel naţional, miercuri au fost raportate cel puţin 22.391 de noi cazuri şi 1.485 de decese.

New York a devenit epicentrul epidemiei cu 354.370 de cazuri confirmate şi 28.636 de decese până acum. Atunci când este ajustat pentru populaţie, aceasta se traduce în aproximativ 1.822 de cazuri cunoscute şi 147 de decese la fiecare 100.000 de locuitori.

Experţii spun că aceste numere nu oferă imaginea completă, deoarece multe cazuri - inclusiv cazurile uşoare sau asimptomatice - nu au fost diagnosticate.

Fiecare stat urmează o traiectorie diferită a coronavirusului. New York şi Washington au fost puternic lovite în primele zile ale pandemiei, de exemplu. Însă, cazurile şi decesele au crescut mai lent în alte state, unele dintre ele încă nu au atins „vârfurile”, conform unui model dezvoltat de cercetătorii de la Institutul de Evaluare a Sănătăţii al Universităţii din Washington.

Dr. Anthony Fauci, principalul specialistînl bolii infecţioase din SUA, spune că aceste diferenţe fac imposibilă utilizarea unei abordări de dimensiuni unice, în timpul pandemiei.

„Trebuie să ne dăm seama că suntem o ţară mare care are focare în diferite regiuni, state diferite, oraşe diferite, care au dinamici diferite şi diferite faze în care se află”, a spus Fauci la sfârşitul lunii aprilie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO