Business Internaţional

Pandemia face ravagii în întreaga lume: Numărul deceselor provocate de COVID-19 la nivel global a depăşit un milion

Pandemia face ravagii în întreaga lume: Numărul...

Autor: Anamaria Cadis

29.09.2020, 08:13 223

Peste un milion de oameni au murit la nivel global după ce au fost infectate cu COVID-19, iar SUA, Brazilia şi India însumează aproape jumătate din decese. Experţii avertizează că cifra reală este probabil mult mai mare.

Numărul de oameni din întreaga lume care au murit cu COVID-19 a trecut de un milion, potrivit datelor prezentate marţi de Universitatea Johns Hopkins.

Decesele însumate din SUA, Brazilia şi India reprezintă aproape jumătate din totalul mondial.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a numit cifra „ameţitoare”, dar spune că cifra reală este probabil mult mai mare.

„Cu toate acestea, nu trebuie să pierdem din vedere fiecare viaţă individuală. Erau taţi şi mame, soţii şi soţi, fraţi şi surori, prieteni şi colegi", a spus el într-un mesaj video.

Pragul de un milion de decese a fost atins la aproape 10 luni după apariţia focarului de coronavirus din Wuhan, China, scrie BBC News.

De atunci, pandemia sa răspândit în 188 de ţări, cu peste 32 de milioane de cazuri confirmate.

Între timp, la nivel mondial continuă eforturile de a dezvolta un vaccin eficient, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că numărul morţilor ar putea atinge două milioane înainte ca unul să fie disponibil pe scară largă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO