Business Internaţional

Pandemia aruncă în aer cea mai puternică economie europeană: Pe fondul coronacrizei, economia Germaniei s-a redus cu peste 10%

Pandemia aruncă în aer cea mai puternică economie...

Autor: Iulian Tenchiu

02.08.2020, 17:01 395

Germania se confruntă în T2/2020  cu cea mai puternică şi rapidă scădere a PIB-ului din ultimii 50 de ani, potrivit datelor care confirmă impactul acestui seism economic, scrie Financial Times.

Altfel spus, PIB-ul Germaniei s-a redus cu 10.1%, din T1 în T2, acesta fiind cel mai mare declin economic trimestrial înregistrat încă din 1970, atunci când s-a început monitorizarea economiei germane.

Cutremurul economic a depăşit estimările şi aşteptările analiştilor, şi evidenţiază totodată provocările cu care se confruntă factorii de decizie politică, pe măsură ce frica provocată de posibilitatea apariţiei unui nou val de infectări cu COVID-19 continuă să crească.

În comparaţie cu alte ţări, Germania a fost mai puţin afectată de pandemie, potrivit celor mai recente date, care arată că ţări precum Italia sau Franţa s-ar putea confrunta cu o reducere a economiei de până la 12% şi 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO