Business Internaţional

Panasonic produce legume pentru un lanţ de restaurante din Singapore

Panasonic produce legume pentru un lanţ de restaurante...

Autor: Liviu Popescu

04.08.2014, 19:12 2477

Panasonic, producătorul japonez de echipamente electronice, electrocasnice şi IT, a început să planteze ridichii şi spanac pentru locuitorii din Singapore. O unitate a producătorului nipon de electronice produce şi furnizează legume unui lanţ de restaurante din Singapore, plantele fiind cultivate în prima fermă de interior din această ţară, scrie Reuters.

Panasonic intenţionează ca prin acest proiect să se implice mai mult în tehnologia destinată cultivării legumelor în interior şi în acelaşi timp să reducă dependenţa importurilor alimentare din Singapore, a doua ţară la nivel mondial ca densitate a populaţiei, care importă aproape 90% din alimente. Singapore a reprezentat o locaţie ideală pentru o astfel de fermă, datorită cererii mare de legume şi a suprafeţei agricole reduse, potrivit reprezentanţilor Panasonic.

În ferma Panasonic, care are o capacitate anuală de producţie de doar 3,6 tone de legume, sunt cultivate zece soiuri de plante, printre care ridichi, salată verde şi spanac, iar grupul nipon intenţionează ca  până în 2017 să ajungă la 30 de specii şi să înglobeze aproape 5% din producţia locală de legume. Ferma este situată în interiorul unei fabrici de la marginea unui oraş din Singapore, iar lumina necesară creşterii plantelor este asigurată de lămpile cu LED-uri. Cultivarea legumelor în ferme de interior este practicată şi de alte companii japoneze din sectorul hi-tech, printre care Fujitsu, care cultivă salată verde în ferma din provincia Fukushima şi Sharp, care testează creşterea în interior a căpşunilor într-o facilitate din Dubai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO