Business Internaţional

OTP vizeaza o banca croata

23.01.2006, 19:00 9

OTP Bank Rt a lansat o oferta pentru un pachet de 99,8% din actiunile diviziei croate a UniCredito Italiano SpA, Splitska Banka, relateaza Budapest Business Journal, citand anuntul facut de OTP pe website-ul Bursei de Valori din Budapesta (BET).

In ultimii sase ani, OTP a alocat peste 850 mil. $ (703,5 mil. euro) pentru achizitionarea de banci, masura menita a compensa o incetinire a ritmului de crestere inregistrat pe piata ungara. OTP desfasoara operatiuni in Bulgaria, Croatia, Romania, Serbia si Slovacia. In acelasi timp, OTP Bank a lansat oferte pentru o banca din Serbia si una din Ucraina. "Pe langa o dezvoltare organica in Croatia, OTP va lua in considerare toate oportunitatile legate de achizitii", a aratat banca in cadrul unei declaratii. Valoarea totala a activelor detinute de divizia croata a UniCredito Italiano SpA, Splitska Banka, se ridica la 2,8 miliarde de euro. Anul trecut, banca a obtinut un profit net in valoare de 25,6 milioane de euro.

UniCredito a decis sa vanda Splitska Banka, una din bancile pe care le detine in Croatia, pe fondul temerilor exprimate de autoritatile din domeniul antitrust in urma fuziunii dintre banca italiana si banca germana HVB, conform FT.

OTP Bank este una dintre bancile care au depus oferte pentru CEC, alaturi de Erste Bank - noul proprietar al BCR - National Bank of Greece, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Dexia Bank, EFG Eurobank si consortiul format de Raiffeisen International Bank Raiffeisen Zentralbank a??sterreich Aktiengesellschaft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO