Business Internaţional

OSCE afirmă că membri ai organizaţiei au fost privaţi de libertate în Doneţk şi Luhansk

OSCE afirmă că membri ai organizaţiei au fost privaţi...

Autor: Dorin Oancea

23.04.2022, 22:24 93

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a declarat că depune eforturi pentru a asigura eliberarea unui număr de membri ai Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) care au fost reţinuţi în estul Ucrainei.

"OSCE este extrem de îngrijorată de faptul că un număr de membri ai misiunii naţionale SMM au fost privaţi de libertate în Doneţk şi Luhansk. OSCE utilizează toate canalele disponibile pentru a facilita eliberarea personalului său", a declarat organizaţia, ca răspuns la o întrebare, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii în acest moment.

Separatiştii susţinuţi de Moscova controlează de aproape opt ani regiunile sud-estice ucrainene Doneţk şi Luhansk, cunoscute în mod colectiv sub numele de Donbas.

OSCE este cea mai mare organizaţie interguvernamentală regională orientată spre securitate din lume, cu statut de observator în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Mandatul său include aspecte precum controlul armelor, promovarea drepturilor omului, libertatea presei şi alegeri libere şi corecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO