Business Internaţional

Organizaţia Mondială a Comerţului anunţă: La nivel global, comerţul a înregistrat în al doilea trimestru un declin de 18,5%

Organizaţia Mondială a Comerţului anunţă: La nivel...

Autor: Eduard Ivanovici

23.06.2020, 16:46 112

În al doilea trimestru, comerţul global a înregistrat o scădere de aproximativ 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), potrivit Rappler.

În primele trei luni ale anului, volumul de produse comercializate a scăzut cu 3% faţă de T1 din 2019. Cu toate acestea, rezultatele sunt mai bune decât estimările iniţiale ale analiştilor.

„Scăderea suferită de comerţ a ajuns la un nivel istoric. Însă există un aspect pozitiv: putea fi mult mai rău”, a declarat Roberto Azevedo, directorul general al OMC.

În aprilie, organizaţia estima că volumul global s-ar putea contracta cu 13% până la 32% în 2020.

„Totuşi, privind spre 2021, evoluţiile negative, incluzând aici al doilea val de infecţii cu coronavirus, o creştere economică slabă, sau reîntoarcerea restricţiilor comerciale, nivelul comerţului ar putea întrece aşteptările iniţiale”, a adăugat Azevedo.

„Pentru ca producţia şi comerţul să îşi revină masiv în 2021, politicile fiscale, monetare şi comerciale vor trebui să meargă în aceeaşi direcţie.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO