Business Internaţional

Opusul României. Ţara în care ani la rând funcţionarii publici şi membrii guvernului au lucrat câte 15 ore pe zi, 7 zile pe săptămână

Opusul României. Ţara în care ani la rând...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

05.10.2019, 20:21 524

În timpul unei conferinţe internaţionale susţinută luna aceasta în Tashkent, Uzbekistan, un oficial a adormit brusc. În alte ţări ale lumii situaţia ar putea părea hilară, iar în România este deja un lucru obişnuit să vedem fotografii cu politicieni dormind în timpul şedinţelor de guvern, însă în statul din Asia Centrală lucrurile stau diferit.

Colegii bărbatului au spus că incidentul s-a datorat stresului pe care acesta l-a acumulat ca urmare a unui program de muncă cel puţin extenuant. Există, de altfel, o percepţie pe scară largă a faptului că funcţionarii publici din Uzbekistan sunt deosebit de predispuşi la incidente legate de oboseală, după trei ani de muncă cu zile de lucru de 15 ore, fără weekend.

Astfel, directorii şi oficialii străini - care se adunaseră în cadrul conferinţei ca urmare a deciziei Uzbekistanului de a-şi deschide economia către alte state - se confruntă cu o provocare neobişnuită în timpul întâlnirilor cu birocraţii locali – aceea de a se asigura că omologii lor rămân treji în timpul şedinţelor. „A adormit de două ori în timpul unei întâlniri de după-amiază”, a declarat un finanţator occidental despre un oficial uzbek, în urma unei şedinţe la care au participat împreună, citat de Reuters.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO