Business Internaţional

Optimismul investitorilor pentru iPhone X: Ultimele rapoarte au dus la creşterea acţiunilor

Optimismul investitorilor pentru iPhone X: Ultimele...

Autor: Alex Ciutacu

02.02.2018, 11:29 119

Apple şi-a liniştit investitorii cu ultimele rezultate transmise care arată o cerere în creştere pentru modelul iPhone X, şi le promite acestora să-şi direcţioneze cash-ul către dividende şi achiziţii. Acţiunile companiei au crescut cu 3% după acest anunţ, potrivit Bloomberg.

Preţul mediu de vânzare pentru iPhone, cel mai important gadget al companiei, s-a vândut la un preţ mediu de 796 de dolari în trimestrul crucial al sărbătorilor, în comparaţie cu anul trecut când preţul mediu era sub 700 de dolari, ceea ce sugerează că utilizatorii se îndreaptă spre iPhone X, al cărui preţ începe de la 999 de dolari.

Această statistică a liniştit investitorii, care erau îngrijoraţi după ce predicţiile Apple arătau că veniturile ar putea fi sub aşteptări în ultimul trimestru, iar vânzările modelului iPhone X au fost mai mici decât estimau analizele Apple.

În ultimul trimestru al anului 2017, Apple a vândut 77,3 milioane de iPhone-uri, cu 1% mai puţine faţă de anul trecut, şi sub predicţia analiştilor de 80,2 milioane de unităţi. Apple a transmis că veniturile în perioada de trei luni care se încheie în martie vor fi de 62 de miliarde de dolari.

CFO-ul companiei, Luca Maestri le-a spus analiştilor în cadrul unei conferinţe că vânzările iPhone-urilor vor creşte cu 10% de la an la an în trimestrul curent. Preţul mediu de vânzare al iPhone-urilor va scădea, dar segmentul de servicii, precum şi celelalte device-uri vor înregistra creşteri solide în această perioadă, a adăugat acesta.

Rezultatele au încheiat o perioadă de câteva săptămâni stresantă pentru investitori, care au citit diferite raporarte în care se vehicula că Apple reduce comenzile de la furnizori şi că oamenii cumpără mai puţine iPhone-uri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO