Business Internaţional

Oprah Winfrey vinde studiourile în care s-a filmat emisiunea sa, pentru 32 de milioane de dolari

Oprah Winfrey vinde studiourile în care s-a filmat...

Autor: Madalina Cerban

17.03.2014, 16:15 405

Oprah Winfrey a filmat "The Oprah Winfrey Show" în aceste studiouri, din 1990 până în 2011, când vedeta a decis să nu mai realizeze această emisiune şi să se implice în lansarea televiziunii Oprah Winfrey Network (OWN), în parteneriat cu Discovery Communications.

"Am încheiat un acord de vânzare cu Sterling Bay pentru campusul Harpo Studios, care include patru clădiri", au declarat reprezentanţii Harpo Studios pentru publicaţia Crain's Chicago Business.

Potrivit acestora, este de aşteptat ca tranzacţia să fie finalizată în 30 de zile.

La Harpo Studios lucrează aproximativ 200 de persoane.

Deşi a decis să vândă Harpo Studios unui dezvoltator, studiourile vor rămâne în proprietatea vedetei de televiziune pentru încă doi ani. În aceste studouri vor fi produse în următorii doi ani programe pentru televiziunea OWN.

Oprah Winfrey a început să prezinte "The Oprah Winfrey Show" în 1985, iar emisiunea a fost realizată la Harpo Studios din 1990.

Venirea vedetei la Harpo Studios din Chicago a ajutat la transformarea zonei în care se află aceste studiouri dintr-una industrială într-una locuită de familii şi cu restaurante la modă.

În 2011, la propunerea lui Richard Daley, primarul de la vremea respectivă al oraşului Chicago, strada de lângă Harpo Studios a fost denumită Oprah Winfrey Way.

Oprah Winfrey, în vârstă de 60 de ani, este supranumită "regina talk show-urilor" datorită emisiunii sale "The Oprah Winfrey Show". De-a lungul anilor, Oprah a atras o audienţă de peste 16 milioane de telespectatori, iar emisiunea ei primea 1 milion de dolari pentru fiecare 30 de secunde de publicitate difuzate în timpul show-ului.

În prezent, conform revistei Forbes, este cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere personală cotată la 1,5 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO