Business Internaţional

Opoziţia din Marea Britanie nu va susţine cererea premierului Boris Johnson de a organiza alegeri anticipate

Opoziţia din Marea Britanie nu va susţine cererea...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

06.09.2019, 15:02 209

Opoziţia din Marea Britanie nu va susţine cererea prim-ministrului Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate înaintea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, au transmis vineri reprezentanţii Partidului Laburist, conform BBC şi Reuters.

Boris Johnson urmează să propună luni Parlamentului britanic să convoace alegeri anticipate, care ar urma să aibă loc în data de 15 octombrie.

Partidele de opoziţie din Marea Britanie au decis în urma discuţiilor de vineri că nu susţin organizarea de alegeri anticipate înaintea summitului UE din luna octombrie, pentru a se asigura că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană fără un acord.

Boris Johnson a declarat că este şocat de decizia opoziţiei şi le-a transmis că fac „o greşeală politică extraordinară”.

Guvernul a depus o moţiune pentru convocarea de alegeri anticipate, care ar avea nevoie de susţinerea a două treimi din cei 650 de parlamentari din Camera Comunelor.

Jeremy Corbyn a organizat vineri o serie de discuţii cu principalii reprezentanţi ai opoziţiei din Marea Britanie, pentru a decide ce poziţie vor adopta în cadrul votului de luni. Partidele de opoziţie sunt îngriorate de faptul că organizarea alegerilor anticipate în luna octombrie îi va permite lui Johnson să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord.

Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat miercuri, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de parlamentarii din Camera Comunelor.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO