Business Internaţional

ONU avertizează că se va produce o catastrofă: milioane de copiii au rămas fără apărare din cauza pandemiei de COVID-19

ONU avertizează că se va produce o catastrofă:...

Autor: Mihaela Ionita

17.07.2021, 09:29 171

ONU a avertizat joi că se va produce o „catastrofă”, din cauza faptului că pandemia de COVID-19 perturbă accesul la vaccinările de rutină, lăsând milioane de copii expuşi riscului rujeolei şi al altor boli mortale.

Aproximativ 23 de milioane de copii au ratat vaccinurile de rutină, împotriva bolilor copilăriei, anul trecut, întrucât serviciile de sănătate obişnuite au fost afectate în întreaga lume de restricţiile menite să controleze pandemia de COVID-19 şi mulţi părinţi au evitat clinicile deschise de teama expunerii la virus.

Acesta este cel mai mare număr din ultimii zece ani şi este cu 3,7 milioane mai mare decât în ​​2019, potrivit datelor publicate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de agenţia ONU pentru copii UNICEF, potrivit France24.

Acest lucru are potenţialul de a conduce nu numai la creşterea infectării cu coronavirus, ci uşurează şi răspândirea bolilor copilăriei care pot fi prevenite prin vaccinare.

„În 2021, avem o catastrofă absolută pe cale să se întâmple”, a declarat Kate O'Brien, şefa departamentului de vaccinuri şi imunizare al OMS. Ea a avertizat că în prezent sunt „mulţi copii care nu sunt imuni pentru că nu au primit vaccinuri”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO