Business Internaţional

OMS: luăm în consideraţie toate ipotezele legate de originea virusului, după misiunea din China

OMS: luăm în consideraţie toate ipotezele legate de...

Autor: Dorin Oancea

13.02.2021, 07:53 1915

Toate ipotezele sunt încă luate în consideraţie de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în investigaţia privind originile COVID-19, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

O misiune condusă de OMS în China a declarat săptămâna aceasta că va investiga în continuare dacă virusul a scăpat dintr-un laborator, o situaţie pe care o consideră extrem de puţin probabilă. Statele Unite au declarat că vor revizui concluziile misiunii.

„Au fost ridicate unele întrebări dacă unele ipoteze au fost eliminate. După ce am vorbit cu unii membri ai echipei, doresc să confirm că toate ipotezele rămân deschise şi necesită analize şi studii suplimentare”, a spus Tedros.

„O parte din acea muncă poate să nu se încadreze în scopul acestei misiuni. Am spus întotdeauna că această misiune nu va găsi toate răspunsurile, dar a adăugat informaţii importante, care ne duc mai aproape de înţelegerea originilor virusului COVID-19”, a spus el.

Misiunea a afirmat că principalele ipoteze sunt că virusul a provenit dintr-un liliac, deşi există mai multe scenarii posibile pentru modul în care a trecut la oameni, posibil mai întâi prin infectarea unei alte specii de animale.

Fosta preşedinte al SUA Donald Trump, care a părăsit funcţia luna trecută, a declarat că este de părere că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan. China a negat cu tărie acest lucru şi spune că Institutul de Virologie din Wuhan nu a studiat viruşi apropiaţi de COVID.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO