Business Internaţional

OMS anunţă că lipsa programelor de vaccinare împotriva pojarului a provocat peste 200.000 de decese în 2019: „Nu ar trebui să ne îndreptăm atenţia asupra unei crize în detrimentul alteia”

OMS anunţă că lipsa programelor de vaccinare...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2020, 18:00 98

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul pentru Controlarea şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au declarat că pojarul a omorât în 2019 circa 207.500 de oameni din cauza programelor deficitare de vaccinare, scrie Financial Times.

Bilanţul de anul trecut a fost cu 50% mai mare decât minimul istoric raportat în 2016. Toate regiunile OMS au înregistrat o creştere a cazurilor în 2019, totalul la nivel global ajungând la 869.770, cel mai mare număr din ultimii 23 de ani.

În prezent, peste 94 de milioane de oameni din 26 de ţări riscă să nu primească vaccinul pentru pojar, programele de vaccinare fiind oprite din cauza pandemiei de COVID-19.

„Înainte să apară criza generată de coronavirus, planeta se confrunta cu o criză a pojarului, care nu a reuşit să dispară. În timp ce sistemele de sănătate se confruntă cu pandemia de COVID-19, nu ar trebui să ne îndreptăm atenţia asupra unei crize în detrimentul alteia”, spune Henrietta Fore, director executiv al UNICEF.

Natasha Crowcroft, consilier în cadrul OMS, a declarat că programele de vaccinare împotriva pojarului au salvat peste 25,5 milioane de vieţi la nivel mondial în ultimii 20 de ani, însă numărul copiilor vulnerabili este în creştere.

Până acum s-au raportat la nivel global aproximativ 53,3 milioane de infecţii cu virusul SARS-CoV-2, înregistrându-se peste 1,3 milioane de decese.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO