Business Internaţional

Olimpiada din vară de la Tokyo ar putea fi amânată până spre sfârşitul anului: Costul total al Jocurilor Olimpice este de circa 26 de miliarde de dolari

Olimpiada din vară de la Tokyo ar putea fi amânată...

Autor: Eduard Ivanovici

03.03.2020, 19:45 289

Jocurile Olimpice din vară ar putea fi amânate până spre sfârşitul anului din cauza epidemiei de coronavirus care a omorât până acum 12 persoane în regiunea arhipelagului nipon, a declarat ministrul Jocurilor Olimpice Seiko Hashimoto, potrivit The Independent.

Având în vedere termenii contractului dintre statul nipon şi Comitetul Olimpic Internaţional, Jocurile trebuie să fie ţinute în 2020. În consecinţă, măsurile de prevenţie vor intra în vigoare în condiţiile în care epidemia de coronavirus împiedică începerea turneului pe 24 iulie.

„Contractul spune că Jocurile trebuie ţinute în 2020. Situaţia poate fi interpretată în contextul în care ne este permisă o amânare. Facem tot ce putem pentru a ne asigura că Jocurile vor avea loc aşa cum am plănuit”, a spus ministrul.

Astăzi, în urma panicii generate de epidemia de coronavirus, un eveniment programat între 12 şi 15 martie dedicat sportivilor paralimpici a fost anulat.

Până luni, erau confirmate în Japonia 254 de cazuri de infecţie şi şase decese, la care se adaugă 705 de cazuri confirmate şi şase persoane decedate asociate cu nava Diamond Princess, care se află în carantină încă de pe 5 februarie. Toţi pasagerii infectaţi au fost aduşi la ţărm şi au primit tratament, în timp ce restul pasagerilor au rămas în camere până la finalul perioadei de carantină.

„Tokyo 2020 ca continua să colaboreze cu toate organizaţiile relevante care monitorizează atent orice incident asociat cu boala infecţioasă, şi vom analiza orice contramăsură care ar putea fi necesară organizaţiilor”, a declarat comitetul de organizare.

Conform ABC News, Comitetul Olimpic Internaţional rămâne în legătură cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi cu experţii medicali din cadrul organizaţiei şi are „încredere totală că autorităţile, în special cele din Japonia şi China, vor lua măsurile necesare pentru a rezolva problema”.

Japonia va cheltui cei mai probabil aproximativ 26 de miliarde de dolari pentru găzduirea Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice din 2020, cu mult peste bugetul iniţial estimat de 7,3 miliarde de dolari, potrivit LA Times.

De la prima ediţie a jocurilor moderne din Atena anului 1896, evenimentul a fost anulat doar în perioade de război. Anul acesta, Tokyo va fi pentru a doua oară gazda Olimpiadei, după ce mai găzduise turneul în 1964.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO