Business Internaţional

Oleg Deripaska ar putea deveni actionar la Norilsk Nickel

26.11.2007, 20:17 10

Grupul Rusal, cel mai mare producator de aluminiu la nivel mondial, a incheiat un acord pentru preluarea a 25% din Norilsk Nickel, dar numai in cazul in care Vladimir Potanin, coproprietar al producatorului de nichel, nu va accepta sa cumpere participatia pentru 15,7 miliarde de dolari.
Magnatul rus Mihail Prohorov a inaintat o oferta partenerului sau de afaceri, Vladimir Potanin, pentru vanzarea participatiei de 25% la Norilsk Nickel, lider mondial in randul producatorilor de nichel, dar ulterior a incheiat un acord si cu Rusal. Potanin are la dispozitie 45 de zile pentru a accepta oferta facuta de Prohorov. Un acord intre Rusal si Norilsk ar reprezenta un pas in directia crearii unui grup minier cu capacitatea de a prelua grupuri importante, precum BHP Billiton.
"Aceasta tranzactie strategica ar permite formarea unui grup minier cu operatiuni diversificate, in domeniul metalurgic, minier si energetic", a declarat Alexander Buligin, director general al Rusal.
Rusal, controlat de holdingul Basic Element, al omului de afaceri Oleg Deripaska, ar cumpara 25% plus o actiune la Norilsk. Onexim Group, detinut de Vladimir Potanin, ar deveni actionar al grupului extins Rusal, cu o participatie de 11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO