Business Internaţional

Oficiali egipteni anunţă că nu există supravieţuitori în urma prăbuşirii avionului rusesc

Oficiali egipteni anunţă că nu există...

Autor: Ioana Bojan

31.10.2015, 14:49 1209

Oficialii, care au făcut declaraţiile sub protecţia anonimatului, au precizat că toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului erau cetăţeni ruşi.

Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Ministrul egiptean al Aviaţiei civile a declarat că o echipă de anchetatori a sosit la locul prăbuşirii avionului, la sud de oraşul el-Arish, pentru a examina fragmentele epavei şi a încerca să localizeze înregistratoarele de zbor (cutiile negre).

Oficiali egipteni au afirmat că pilotul a raportat dificultăţi tehnice şi a cerut permisiunea să efectueze o aterizare de urgenţă, chiar înainte de a pierde contactul cu controlorii de trafic aerian.

Adel Mahgoub, preşedintele companiei de stat care administrează aeroporturile civile egiptene, a declarat că avionul efectuase cu succes verificările tehnice la aeroportul din Sharm el-Sheikh înainte de decolare.

Kremlinul a decretat duminică zi de doliu naţional pentru victimele accidentului aviatic.

Preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat oficialilor ruşi din serviciul pentru situaţii de urgenţă să se deplaseze la locul prăbuşirii. Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Vladimir Pucikov, va coordona operaţiunile de căutare în Egipt, a precizat ministerul.

Comitetul rus de Anchetă a demarat o investigaţie privind prăbuşirea avionului de pasageri, referitor la posibile încălcări ale procedurilor de siguranţă a zborurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO