Business Internaţional

Oficiali din Guvernul Australiei solicită ca refugiaţii creştini să aibă prioritate

Oficiali din Guvernul Australiei solicită ca refugiaţii...

Autor: Roxana Maciuca

08.09.2015, 13:40 228

Ministrul Afacerilor Externe al Australiei, Julie Bishop, a declarat, marţi, că Guvernul australian încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru a oferi atât un ajutor permanent şi cât unul temporar în ceea ce priveşte criza actuală a migraţie cu care se confruntă statele europene. Ea a îndemnat Guvernul austrian să acorde prioritate creştinilor din zonele de conflict precum Siria.

"Sunt de părere că minorităţile creştine sunt persecutate în Siria şi chiar dacă se va încheia conflictul ele tot vor fi persecutate", a precizat Bishop, citată de ABC News. Ea a adăugat că: "Trebuie să ne concentrăm că avem acces la acele minorităţi etnice şi religioase persecutate care nu vor avea unde să se întoarcă după ce conflictul se va fi încheiat".

De aceeaşi părere este şi liderul Senatului australian, Eric Abetz, care a afirmat, marţi, că "cel mai persecutat grup din lume" este cel al creştinilor din Orientul Mijlociu, motiv pentru care a solicitat ca Guvernul să acorde prioritate acestei minorităţi în procesul de relocare a refugiaţilor.

"Creştinii reprezintă cel mai persecutat grup din lume şi mai ales în Orientul Mijlociu, şi cred că este un argument raţional ca aceştia să aibă prioritate în lista de relocare a refugiaţilor", susţine Abetz, citat de publicaţia The Guardian.

Duminică, premierul australian, Tony Abbot, a anunţat că Australia va primi mai mulţi refugiaţi sirieni şi irakieni ca urmare a cotei de distribuire a imigranţilor ce urmează a fi relocaţi, refuzând să accepte mai mult de 13.750 de refugiaţi pe teritoriul australian.

În cadrul întâlnirii Parlamentului de marţi, Abbott a anunţat că Guvernul va trebui să vină cu o poziţie finală în chestiunea migraţiei în mai puţin de 24 de ore, în timp ce ministrul de Externe Bishop şi secretarul Trezoreriei, Josh Frydenberg, au solicitat premierului să ofere mai mult sprijin refugiaţilor.

Abbot a declarat în cadrul întâlnirii Parlamentului că problema migraţiei "va fi tratată cu minţile noastre, nu doar cu inimile", adăugând că "trebuie să rămânen loiali valorilor noastre", fără a pierde din vedere obiectivele pe termen lung.

Şi arhiepiscopul catolic din Sydney, Anthony Fisher, a solicitat Guvernului australian să primească mai mulţi refugiaţi, dar să acorde prioritate creştinilor.

"Potrivit estimărilor, 100.000 de creştini sunt supuşi martirajului în fiecare an, 11 sunt ucişi în fiecare oră pentru credinţa lor", a declarat Fisher marţi citat de publicaţia The Australian.

"Şi alte grupuri au de înfruntat această situaţie şi sunt persecutate, dar creştinii sirieni au rude şi o afinitate culturală în Australia şi noi ar trebui să onorăm aceste legături şi conexiuni", a adăugat Fisher.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO