Business Internaţional

Oficial kurd: SI a executat cel puţin 250 de femei în Mosul, pentru că s-au opus sclaviei sexuale

Oficial kurd: SI a executat cel puţin 250 de femei în...

Autor: Mircea Olteanu

21.04.2016, 13:26 222

În ultimii doi ani, militanţii reţelei teroriste Stat Islamic au supus la scalvie sexuală mii de femei răpite din teritoriile comunităţilor kurde, yazide şi şiite.

Deseori, femeiile fac obiectul unor schimburi între militanţi, iar în cazul în care refuză să se supună, sunt ucise şi îngropate alături de membrii familiilor lor.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti, îngheţate în timp, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. Galerie FOTO spectaculoasă

Cel mai colorat maraton: cum arată Color Run de la înălţime. Galerio FOTO. VIDEO

Trebuie să încerci! Oaza din subteran: Cafenea, cinema 3D, restaurant la 120 de m adâncime. Galerie FOTO

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Said Mamuzini, un oficial din cadrul Partidului Democratic din Kurdistan, a declarat pentru agenţia de ştiri AhlulBayt, că cel "cel puţin 250" de femei au fost executate la Mosul, pentru că au "refuzat să accepte practica jihadului sexual" şi că "uneori, membrii familiilor fetelor sunt de asemenea, execuaţi".

Treptat, forţele kurde şi irakiene, ajutate de raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale, încearcă să înconjoare oraşul Mosul, ocupat de organizaţia teroristă Stat Islamic în iunie 2014.

Pe data de 18 aprilie, preşedintele american, Barack Obama, a afirmat că oraşul Mosul ar putea fi eliberat până la finalul acestui an. Obama a adăugat că Statele Unite vor trimite ajutor suplimentar pentru a susţine forţele irakiene în recucerirea teritoriilor ocupate de militanţii reţelei teroriste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO