Business Internaţional

Oferta "tentanta" pe piata imobiliara din Tokio

07.07.2004, 00:00 13



Oferta de vanzare a trei claduri de birouri din Tokyo a atras numerosi investitori interni si externi. Tranzactia, de pe urma careia se asteapta un miliard de dolari este un semn de revitalizre al pietei imobiliare japoneze, sustine Financial Times.



Operatiunea poate reprezenta una dintre cele mai mari tranzactii imobiliare din tara de la inceputul anilor '90. Analistii sustin ca locatia celor trei cladiri este foarte tentanta, iar interesul investitorilor este explicabil si datorita tendintei de crestere a preturilor, evolutie care se va mentine in continuare.



Kokusai Motocars, companie ale carei afaceri constau in inchirierea de limuzine si in servicii de taximetrie, este proprietarul imobilelor. Firma asteapta sa incaseze din vanzarea lor aproximativ 120 miliarde yeni (1,1 miliarde $), bani ce urmeaza sa accelereze returnarea unui imprumut de 160 miliarde yeni de la banca UFJ.



"Oferta este perceputa ca o ultima sansa de a achizitiona o suprafata de asemenea dimensiuni (17.780 metri patrati) in centrul capitalei japoneze, deoarece economia se revigoreaza, iar investitorii incep sa isi indrepte atentia catre Tokio", sustine Yoji Otani, analist de imobiliar la Credit Suisse First Boston.



"Locatia cladirilor este superba si, in ciuda vechimii lor, reprezinta o excelenta oportunitate de dezvoltare".



Ultima tranzatie de marca de pe piata imobiliara japoneza a fost facuta de catre consortiul condus de developerul Mitsui Fudosan, care a achizitionat 78.393 mp in Rippongi - centrul de distractii si districtul de afaceri al orasului Tokyo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO