Business Internaţional

Oferta de acţiuni GM candidează pentru un nou record pe Wall Street

Oferta de acţiuni GM candidează pentru un nou record pe Wall Street

Autor: Radu Racu

17.11.2010, 17:13 27

Oferta publică iniţială (IPO) derulată miercuri de constructorulamerican de automobile are şanse să prindă podiumul pentru cea maimare tranzacţie de acest tip, după ce volumul de acţiuni care facobiectul ofertei a fost majorat cu 30%, la o zi după ce preţul aurcat cu circa 18% în intervalul 31-33 de dolari pe acţiune, scrieReuters.

Valoarea totală a IPO-ului s-ar putea ridica la 22,7 miliarde dedolari, din care 4 miliarde de euro reprezintă acţiunipreferenţiale, ceea ce ar plasa compania pe locul al doilea întopul celor mai mulţi bani atraşi vreodată de un emitent pe bursă.Recordul este deţinut până acum de Agricultural Bank of China carea obţinut doar din acţiuni obişnuite (fără cele preferenţiale) 22,1miliarde de dolari.

Cele două majorări succesive vin după oferta GM a fostsuprasubscrisă până la circa 70 de miliarde de dolari.

GM ar putea scăpa mai uşor prin această operaşiune de sub tutelastatului, care a acordat fonduri de 50 de miliarde de dolari înschimbul 61% din acţiuni.

General Motors a ieşit în vara anului trecut din faliment, iarîn trimestrul al treilea al acestui an a înregistrat un profit de 2miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO