Business Internaţional

Ochelarii Google au nevoie de girul congresmenilor americani. Cum va proteja gadgetul intimitatea celor priviţi?

Ochelarii Google au nevoie de girul congresmenilor...

Autor: Anca Dumitrescu

17.05.2013, 18:00 3018

Google Glass, distribuiţi unui număr limitat de persoane pentru testare, pot face fotografii şi să filmeze, iar informaţiile pot fi postate pe Internet, potrivit companiei.

"Este adevărat că acest produs va fi capabil să folosească tehnologie de recunoaştere facială pentru dezvăluirea de informaţii personale despre oricine?", au întrebat opt congresmeni, într-o scrisoare adresată directorului general al Google, Larry Page.

Congresmenii vor să ştie dacă cei priviţi au vreo posibilitate ca informaţiile despre ei să nu fie colectate şi dacă Google va strânge informaţii despre utilizatorii ochelarilor.

Operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume a fost supus unor investigaţii de către oficiali guvernamentali la nivel global, în legătură cu utilizarea informaţiilor private.

Google "gândeşte cu mare atenţie proiectarea Glass, întrucât o nouă tehnologie ridică întotdeauna noi probleme", a spus Samantha Smith, purtător de cuvânt al companiei la Washington.

În luna martie, Google a acceptat plata a 7 milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii din partea unor state, legată de colectarea de date prin intermediul produsului Street View.

În 2011, Google a acceptat controale independente, pe o perioadă de 20 de ani, în vederea unui acord cu Comisia Federală pentru Comerţ, în urma acuzaţiilor că a înşelat utilizatorii şi a încălcat propriile reguli referitoare la viaţa privată, în cazul reţelei de socializare Buzz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO