Business Internaţional

OCDE: Germania trebuie să accelereze reformele pentru că are o societate îmbătrânită

OCDE: Germania trebuie să accelereze reformele pentru...

Autor: CătăIina Apostoiu

07.04.2016, 00:00 340

Societatea din ce în ce mai îmbătrânită a Germaniei şi schimbările tehnologice fac necesare noi investiţii în sectoare-cheie din această ţară, ca educaţia şi integrarea refugiaţilor, relevă un raport al OCDE, citat de Deutsche Welle. Germania nu a reuşit să profite de costurile de finanţare scăzute pentru a impulsiona investiţiile, lucru esenţial pentru creşterea economică pe termen mai lung, se arată în analiză.

De asemenea, Germania „trebuie să investească în servicii, altfel succesul său industrial va încetini pentru că nu va exista un nivel al productivităţii similar în cele două zone”, a declarat  şeful OCDE Angel Gurria. 

Deşi recunoaşte succesul celei mai mari economii a Europei, cu o creştere stabilă, o piaţă a muncii robustă şi finanţe publice sănătoase, OCDE atrage atenţia asupra “unui număr de provocări” pe care le are în faţă Germania.

“Creşterea productivităţii muncii a slăbit şi se situează la un nivel scăzut în sectorul serviciilor. O creştere mai puternică a productivităţii va fi esenţială pentru a se asigura un nivel de trai mai bun pe termen mediu şi lung, în condiţiile în care forţa de muncă va scădea mai puternic decât populaţia ca urmare a îmbătrânirii”, avertizează OCDE. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO