Business Internaţional

Obiceiuri financiare inteligente, chiar şi pentru cele mai leneşe persoane

Obiceiuri financiare inteligente, chiar şi pentru cele...

Autor: Maria Tufan

28.02.2016, 15:36 4698

Pentru a-ţi îmbunătăţi traiul şi a-ţi mări averea soluţia nu este mereu să munceşti din greu.

Un astfel de exemplu se poate găsi şi în persoana lui Jim Wang, un blogger pe teme financiare, care şi-a vândut primul site, Bargaineering.com, pentru suma de 3 milioane de dolari, punând pe picioare un altul nou – Wallethacks.com, scrie Business Insider.

Deşi un astfel de succes presupune în general eforturi serioase, Wang recunoaşte de fiecare dată când are ocazia că este una dintre cele mai leneşe persoane pe care le cunoaşte.

Cum poate deci o persoană care se auto-proclamă nepăsătoare şi lipsită de energie să devină maestră în administrarea banilor?

Răspunsul pare a fi unul simplu: automatizarea finanţelor.

„Eu nu fac de fapt nimic într-un program de zi cu zi”, spune bloggerul rugat să-şi împărtăşească obiceiurile legate de administrarea banilor. „Eu cred foarte tare în procesele automatizate, şi încerc să fac asta cu aproape orice – un exemplu ar fi plăţile automate de facturi”, povesteşte Jim Wang.

Automatizarea acestor procese presupune nu doar evitarea oricărei întârzieri a plăţilor, ci şi imposibilitatea de a uita de vreo factură. Adepţii acestui sistem mai vorbesc şi despre timpul liber pe care îl câştigi astfel şi care îţi permite să te bucuri de părţile distractive ale vieţii.

„Îmi place să pot vizualiza toate lucrurile rezolvate la sfârşit de lună, iar în restul timpului să mă ocup de afacerea mea, de sport, de joaca cu copiii mei şi de momentele petrecute alături de soţie”, explică Wang. 

„Desigur, automatizarea întregului proces de plată nu înseamnă ignorarea sa totală. Starea cardurilor de credit şi verificarea facturilor sunt paşi pe care este indicat să îi faceţi în fiecare lună, pentru a vedea în special dacă sunteţi taxat cu sumele corecte de bani. Dar acestea sunt lucruri pe care nu este nevoie să le faceţi în fiecare zi, ci doar din când în când”, completează bloggerul.

„Filosofia mea financiară este să urmăresc absolut orice mişcare printr-un efort minim. Din cauza lenei de care sufăr, nu prea îmi place să fiu nevoit să îmi amintesc lucruri … Sunt, deci, câteva activităţi pe care trebuie să le fac lunar pentru a mă asigura că deţin controlul şi că banii mei sunt la locul lor. Însă, datorită acestora, nu trebuie să ţin minte nicio tranzacţie de acum trei luni şi nici să încerc să-mi amintesc la un moment dat ce am vrut sa fac cu ceva.”

Astfel, fie că sunteţi genul leneş sau cel meticulous, automatizarea propriilor finanţe ar putea fi cea mai bună soluţie pentru a scăpa de grijile lunare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO