Business Internaţional

Obama: Sunt mai îngrijorat de o bombă nucleară care ar putea exploda în Manhattan decât de Rusia

Obama: Sunt mai îngrijorat de o bombă nucleară care ar...

Autor: Ştefan Stan

26.03.2014, 15:14 3819

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, a declarat în timpul unei conferinţe din Olanda că este mai îngrijorat de o bombă nucleară care ar putea exploda în Manhattan decât de Rusia şi acţiunile recente din Ucraina, scrie Business Insider.

Comentariul lui Obama a venit ca răspuns pentru un reporter de la canalul de televiziune ABC, care l-a întrebat pe preşedintele american dacă Mitt Romney, contracandidatul său de la alegerile prezidenţiale din 2012, avea dreptate când numea Rusia “principalul adversar geopolitic”.

“Acţiunile Rusiei sunt o problemă, dar nu reprezintă principala ameninţare la securitatea Statelor Unite. Sunt mult mai îngrijorat de posibilitatea detonării unei bombe nucleare în Manhattan decât de Rusia”, a declarat Obama.   

Obama a continuat remarcile la adresa Rusiei şj a declarat că “Rusia este o putere regională, care îşi ameninţă vecinii profitând de slabiciunea lor, nu de puterea ei”. Preşedintele american a comparat SUA cu Rusia şi a subliniat diferenţele dintre influenţa pe care o are America asupra statelor din jur şi influenţa rusească.

“Statele Unite” nu trebuie să îşi invadeze vecinii pentru a avea relaţii bune cu ei”, a spus Obama.

Preşedintele Statelor Unite a mai adăugat că susţine sancţiunile impuse Rusiei şi că este îngrijorat de posibilitatea unei invazii ruseşti în estul Ucrainei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO