Business Internaţional

O veste proastă pentru Spania: Economia merge mai slab în 2021 în comparaţie cu estimările

O veste proastă pentru Spania: Economia merge mai slab...

Autor: Alex Ciutacu

08.04.2021, 13:13 222

Guvernul spaniol va revizui în jos estimările de creştere economică pentru 2021, în contextul în care noile restricţii impuse pentru a opri răspândirea pandemiei au dus la rezultate sub aşteptări în primul trimestru, potrivit Bloomberg.

O tendinţă de creştere a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 a forţat mai multe regiuni spaniole să impună restricţii suplimentare de circulaţie la începutul anului, ceea ce a spulberat planurile companiilor de a da drumul la angajări şi a încetinit creşterea economică din T1, a explicat Nadia Calvino, ministrul Economiei din Spania.

„Acesta este principalul motiv pentru care vom revizui în jos estimările pentru acest an. Ne aşteptam să avem o creştere de 7% în acest an şi ar putea fi mai mică din cauza acestei întârzieri înregistrate pe revenirea economică în primul trimestru”.

Revizuirea ar putea alinia previziunile guvernului cu cele ale altor economişti. Spre exemplu, banca centrală a ţării a anunţat luna trecută că se aşteaptă la o creştere economică de 6% în 2021.

Este de menţionat că estimările guvernului condus de Pedro Sanchez au fost lansate în octombrie 2020.

În ciuda acestei evoluţii, Calvino a explicat că indicatorii economici au început să se îmbunătăţească în martie, în linie cu aşteptările guvernului pentru un S2 puternic.

Spania îşi propune să vaccineze circa 70% din populaţie până la vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO