Business Internaţional

O veste bună: Americanii de la Moderna pregătesc lansarea vaccinului şi au primit deja plăţi în avans de 1,1 miliarde de dolari de la guvernele lumii

O veste bună: Americanii de la Moderna pregătesc...

Autor: Alex Ciutacu

29.10.2020, 15:36 1301

Amaericanii de la Moderna se pregătesc să lanseze global un potenţial vaccin împotriva Covid-19, întrucât a primit deja plăţi în avans de 1,1 miliarde de dolari de la guvernele care vor să-şi asigure cât mai rapid siguranţa sanitară a cetăţenilor, a anunţat compania de biotehnologie joi, potrivit CNBC.

Comania cu sediul în Cambridge, Massachusetts a anunţat că este în discuţii cu iniţiativa COVAX lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Mai mult, Moderna a semnat deja acorduri de distribuţie în America de Nord, Orientul Mijlociu şi în alte regiuni din lume.

„Pregătim în mod activ lansarea mRNA-1273 şi am semnat o serie de acorduri de distribuţie cu guverne din întreaga lume. (...) Moderna este dedicată să atingă cele mai înalte standarde de calitate şi continuăm să lucrăm cu reglementatorii pentru a avansa progresul în ceea ce priveşte mRNA-1273”, a spus Stephane Bancel, CEO, Moderna.

Moderna a anunţat săptămâna trecută că a încheiat înrolarea celor 30.000 de participanţi pentru ultima etapă de testare.

În luna august, Moderna a anunţat că va pecepe între 32 şi 37 de dolari pe doza de vaccin pentru anumiţi clienţi, acesta fiind un „preţ de pandemie”, adică mai redus. Compania a spus că este în negocieri pentru acorduri de distribuţie mai mari, ceea ce va genera şi un preţ mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO