Business Internaţional

O româncă a fost numită director general adjunct al Direcţiei pentru Cercetare şi Inovare din Cadrul Comisiei Europene

O româncă a fost numită director general adjunct al...

Autor: Greta Bogdan

27.07.2016, 16:23 166

Românca Ruxandra Draghia-Akli, şefa cercetării medicale din Europa încă din 2009, a fost numită miercuri director general adjunct al Direcţiei pentru Cercetare şi Inovare (DG RTD) din Cadrul Comisiei Europene. 

Aceasta va avea de gestionat un buget de aproape 1,3 mld. euro şi va conduce o echipă de circa 150 de persoane.

Draghia-Akli este unul dintre cei patru noi directori generali adjuncţi, alături de Charlina Vitcheva (Centrul Comun de Cercetare- DG JRC), Mario Campolargo (Direcţia Generală Informatică- DG DIGIT) şi Carlos Alegria (Direcţia Generală Interpretare -SCIC).

Ea şi-a desfăşurat, timp de aproape 20 de ani, activitatea în domeniul medicinei şi cercetării în România, Franţa şi SUA. Ultimul post ocupat, înainte de a-şi începe activitatea în cadrul Comisiei Europene, a fost cel de vicepreşedinte pentru cercetare al unei companii de cercetare din domeniul biotehnologiei. Este, de asemenea, cercetătorul care a lucrat la prima terapie genică aprobată vreodată. Medicina a studiat-o la Bucureşti, însă toate succesele profesionale le-a obţinut în străinătate. 

Fiica profesorului Constantin Dumitrache de la Institutul Parhon, Ruxandra Drăghia-Akli este considerată lider mondial în ceea ce priveşte tratamentele terapeutice şi vaccinurile bazate pe folosirea ADN-ului. 

În cadrul Comisiei Europene, ea ocupă actualmente poziţia de Director în Direcţia Sănătate din cadrul DG RTD. 

Draghia-Akli va prelua funcţia de director general adjunct începând cu data de 1 septembrie 2016. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO