Business Internaţional

„O perspectivă sumbră”: Industria de petrol şi gaze din Marea Britanie riscă să piardă până la 30.000 de locuri de muncă din cauza pandemiei de coronavirus

„O perspectivă sumbră”: Industria de petrol şi...

Autor: Eduard Ivanovici

28.04.2020, 18:23 327

Industria britanică de petrol şi gaze anunţă că ar putea pierde până la 30.000 de locuri de muncă, drept urmare a pandemiei de coronavirus şi a scăderii preţului petrolului, care a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, potrivit BBC.

Oil & Gas UK (OGUK), cea mai mare asociaţie pentru industria de petrol şi gaze din Marea Britanie, a declarat că majoritatea firmelor vor supravieţui cu greu în viitorul apropiat.

În perioada de vârf, preţul unui baril de petrol Brent Crude ajungea la 120 de dolari, însă în ultimele săptămâni, preţul a ajuns până la 16 dolari. În acest context, industria se teme că problemele se vor prelungi şi după pandemia de coronavirus.

Numărul estimat de locuri de muncă pierdute reprezintă o cincime din cei 151.000 de oameni angajaţi direct sau indirect în sectorul petrolului şi gazelor.

„Având în vedere că preţul petrolului şi gazelor a înregistrat scăderi istorice la scurt timp după una dintre cele mai grave regresii pe care le-am experimentat vreodată, ultimele estimări confirmă o perspectivă extrem de sumbră pentru industria britanică de petrol şi gaze”, a declarat Deirdre Michie, director executiv în cadrul OGUK.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO