Business Internaţional

O oportunitate de business de 62 de miliarde de dolari: Ţara care investeşte masiv în sistemul sanitar

sursa foto: Quartz

Autor: Alex Ciutacu

19.11.2017, 09:01 301

După trei ani de desfăşurare a programului „India Curată” (Swachh Bharat), care ţinteşte printre altele eradicarea defecării în locuri publice până în 2019, India este foarte departe de a rezolva problema sistemului sanitar, potrivit Quartz.

Peste 70% din zonele rurale ale Indiei sunt lipsite de facilităţi sanitare adecvate, potrivit datelor de la Banca Mondială. Peste 56% dintre indieni – aproximativ 732 de milioane dintre ei – duc lipsă de acces la un sistem sanitar de bază.

La nivel global, acestea sunt cele mai proaste statistici, potrivit unui raport realizat în 2017 de către funaţia internaţională de caritate WaterAid. Situaţia este atât de rea încât mai multe fete se lasă de şcoală din cauza lipsei de toalete funcţionale din campus.

Primele cinci ţări din statistică cu cei mai mulţi oameni care duc lipsă de acces la condiţii sanitare de bază sunt: India – 732.2 milioane de oameni, China – 343.5 milioane de oameni, Nigeria – 122.8 milioane de oameni, Etiopia – 92.4 milioane de oameni şi Bangladesh – 85.4 milioane de oameni.

Între timp, doar un sfert din cele 2.5 milioane de toalete gospodăreşti şi 100.000 de toalete publice promise de guvernul lui Narendra modi, sunt terminate.

Sistemele sanitare existente sunt murdare şi reprezintă un mediu propice pentru boli mortale – una din zece morţi din India se datorează igienei de proastă calitate.

Dar, situaţia dramatică oferă o oportunitate imensă de business – o piaţă de 62 de miliarde de dolari – pentru companii de la nivel global, la companii indiene, în ceea ce a fost numită „economie sanitară” de către  Toilet Board Coalition (TBC). TBC este un consorţiu global de companii, investitori sociali, experţi în domeniul sanitar şi organizaţii non-profit care ţintesc să catalizeze soluţii de piaţă pentru a îndeplini ţelul Naţiunilor Unite în proiectul de Dezvoltare Sustenabilă, care menţionează sisteme sanitare şi igienă în mod egal pentru toată planeta şi urmăreşte eradicarea defecărior în spaţii publice, până în 2030.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO