Business Internaţional

O nouă tranzacţie de uriaşă prinde contur. Amazon se pregăteşte să preia studiourile MGM pentru 9 mld. dolari

O nouă tranzacţie de uriaşă prinde contur. Amazon se...

Autor: Iulian Tenchiu

25.05.2021, 13:07 725

Amazon, gigantul de e-commerce din SUA, este aproape de a încheia o tranzacţie în urma căreia va urma să preia studiourile MGM. Tranzacţia se ridică la o sumă cuprinsă între 8,5 şi 9 mld. dolari, scrie CNBC.

Aceasta ar putea fi cea mai mare achiziţie realizată de compania lui Jeff Bezos din ultimii patru ani, fiind precedată de cumpărarea retailerului american Whole Foods în 2017, pentru aproape 14 mld. dolari.

Amazon caută să achiziţioneze tot mai mulţi producători de conţinut TV şi filme pentru a alimenta Prime Video, propriul său serviciu de streaming, cu ajutorul căruia vrea să concureze cu alte platforme de streaming cunoscute precum Netflix sau Disney.

Proprietarii studiolui sunt Anchorage Capital, Highland Capital Partners, Davidson, Kempner Capital Management, Solus Alternative Asset Management şi Owl Creek Investments, care au preluat studiourile după ce acestea au scăpat de faliment în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO