Business Internaţional

O nouă televiziune a primit licenţă de la CNA

O nouă televiziune a primit licenţă de la CNA

Autor: Mediafax

18.10.2016, 13:21 3637

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a discutat în şedinţa de marţi, 18 octombrie, solicitarea societăţii CEE Broadcasting Co. SRL din Bucureşti de licenţă prin satelit pentru televiziunea cu denumirea Humor+, cu format tematic, postul urmând a fi unul de "divertisment". Conform solicitării, zona de difuzare va fi internaţională (Uniunea Europeană, Ucraina şi Serbia), însă pentru început este planificată distribuţia pentru România, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia şi Croaţia.

Reprezentaţii societăţii au declarat pentru MEDIAFAX că televiziunea va fi lansată, cel mai probabil, la sfârşitul lunii octombrie, în pachetul "extra" care va conţine şi celelalte opt televiziuni pentru care au obţinut licenţe în 5 iulie, având în vedere că discuţiile cu operatorul UPC s-au încheiat. Societatea se află în negocieri şi cu ceilalţi mari cablişti.

De asemenea, aceştia şi-au amintit de promisiunea făcută Consiliului în şedinţa din iulie şi au precizat că televiziunea dedicată copiilor, Kiwi TV (desene animate), va fi disponibilă gratuit, în pachetul de bază al UPC, aşa cum au declarat atunci.

Potrivit proiectului editorial depus la CNA, televiziunea îşi propune să reprezinte "o alternativă extrem de competitivă pe piaţa canalelor de comedie si divertisment", difuzând o varietate de seriale si comedii (inclusiv desene animate). Dintre acestea, reprezentanţii tv au declarat că unele vor fi "clasice", însă altele, vor fi difuzate în exclusivitate, iar telespectatorii le vor putea urmări în premieră naţională. Reprezentanţii tv nu au dezvăluit niciun titlu de serial ce va fi difuzat în exclusivitate, dar au declarat pentru MEDIAFAX că va fi vorba despre producţii americane din 2016.

Publicul ţintă al televiziunii Humor+ este reprezentat de persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 54 (dar şi peste 54) de ani.

Printre serialele clasice trecute în grila "de prnire", care a fost prezentată membrilor Consiliului, se numără producţii precum: "The Millers", "Joey", "The Nanny", "Married with Children" (Familia Bundy), "American Dad", "Go On", "The Simpsons", "Futurama", "What I Like About You", "New Adventures Of Old Christine", "My Wife and Kids".

Televiziunea, care va emite 24 de ore/ zi, va difuza numai producţii audiovizuale ale altor producători, fără a realiza producţie proprie.

Solicitarea a fost susţinută la CNA de o echipă a televiziunii formată din: Laszlo Daroczi - director general, Cătălin Constantinescu - director de marketing, Paul Manta - avocat, Alex Selu - director tehnic, Roxana Voicu - director financiar.

Laszlo Daroczi a declarat pentru presă că televiziunea va fi lansată mai întâi în Ungaria. De asemenea, a explicat că toate producţiile difuzate în România vor fi difuzate în formatul original, dar cu subtitrare în limba română, în timp ce în alte ţări anumite producţii vor fi dublate în limba ţării respective (exemple: Ungaria, Croaţia).

Investiţia totală a companiei (pentru toate cele nouă televiziuni) este de şapte milioane de euro/an, asigurată din surse de finanţare proprii, pentru Humor+ suma alocată fiind de 0,8 milioane de euro/an. Sursa principală de finanţare va fi asigurată de contractele de publicitate şi din distribuţie.

Conform proiectului depus la CNA, transportul posturilor pana la staţia de up-link (Antena Hungaria) se va face prin fibra optică, prin Ines Group SRL, canalele urmând a fi difuzate codat, iar satelitul va fi Amos 3.

În România nu este licenţiat niciun serviciu de programe cu această tematică, potrivit CNA, însă televiziuni cu tematici asemănătoare ar fi: Fem-3 (divertisment/social), Prime şi Super TV 2 (film şi divertisment), care sunt deţinute tot de CEE Broadcasting Co. SRL (licenţe obţinute în 5 iulie). Pe lângă acestea, compania mai deţine şi Chilli TV (gastronomic), Izaura TV (seriale), Fem-3, Kiwi TV (desene animate), Mozi+ (film), Zenebutik (muzical), televiziuni tematice cu difuzare prin satelit în UE (inclusiv România), Ucraina şi Serbia.

Acţionarul unic al societăţii CEE Broadcasting Co. SRL este firma Magyar Broadcasting Co KFT din Ungaria, care este deţinută de Super Station KFT (Ungaria), deţinută la rândul ei de Av Investments Befektetesi KFT (Ungaria). Iar acţionarii Av Investments Befektetesi KFT sunt Andrew G. Vajna - 90% şi societatea Cinergi Pictures Entertainment Inc (SUA) - 10% (cu menţiunea că unicul acţionar al Cinergi Pictures Entertainment Inc este tot Andrew G. Vajna).

Andrew Vajna este un producător de filme, cunoscut mai ales pentru "Total Recall" (1990), "Terminator 3: Rise of the Machines" (2003) şi "Die Hard: With a Vengeance (1995)".

CEE Broadcasting Co. este o companie înfiinţată recent, care face parte din grupul TV2 (despre care reprezentanţii societăţii au susţinut că este al doilea grup ca marime din Ungaria), cu scopul de a lansa o paletă largă de canale diversificate care se adreseaza tuturor categoriilor de vârstă şi care include canale de filme, gastronomice, de animaţie, muzicale şi divertisment.

Solicitarea de licenţă pentru Humor+ a fost aprobată cu unanimitate.

Astfel, au votat în favoarea acesteia Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Călin Cristea, cu menţiunea că Răsvan Popescu nu era în sala de Consiliu la momentul votului , iar Orsolya Eva Borsos nu are deocamdată drept de vot. Orsolya Eva Borsos este membrul supleant care îi va înlocui pe Lorand Turos. Acesta şi-a dat demisia din CNA pentru a candida la alegerile parlamentare (UDMR - Satu Mare).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO