Business Internaţional

O nouă problemă internaţională: Statele Unite acuză China că refuză negocierile pentru reducerea arsenalului nuclear

O nouă problemă internaţională: Statele Unite acuză...

Autor: Mihai Draghici

18.05.2021, 15:35 87

China refuză apelurile pentru negocieri în format bilateral cu Statele Unite pe tema limitării armamentului nuclear, anunţă Administraţia Joseph Biden, acuzând Beijingul de suplimentarea în mod "semnificativ" a capabilităţilor atomice, conform agenţiei Reuters.

"În pofida acumulării semnificative de arme nucleare de către China, din nefericire, Beijingul continuă să se opună discuţiilor cu Statele Unite pe tema reducerii riscurilor nucleare", a declarat, marţi, ambasadorul american pentru Dezarmare, Robert Wood, la o conferinţă organizată de Naţiunile Unite.

"Până acum, Beijingul nu a dorit să se implice serios sau să accepte discuţii la nivel de experţi similare cu cele pe care le avem cu Rusia. Sperăm sincer că acest lucru se va schimba", a precizat diplomatul american.

Statele Unite şi Rusia au decis la începutul anului prelungirea cu cinci ani a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), care impune limite privind capabilităţile nucleare. Administraţia Donald Trump a cerut în mai multe rânduri Chinei să participe la Noul Tratat START, semnat de SUA şi Rusia.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, vrea să discute cu omologul său rus, Vladimir Putin, noi reguli privind controlul armamentului strategic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO