Business Internaţional

O nouă lovitură de răsunet pentru securitatea cibernetică: Datele a 1,5 mil. de oameni au fost furate în urma unui atac cibernetic

O nouă lovitură de răsunet pentru securitatea...

Autor: Teodora Marinescu

20.07.2018, 13:40 223

Datele a cel puţin 1,5 milioane de persoane, inclusiv ale premierului Lee Hsien Loon, au fost sustrase în urma unui atac cibernetic ce a vizat Ministerul Sănătăţii din Singapore, relatează site-ul agenţiei Reuters şi postul BBC.

Atacul "deliberat şi bine planificat" a vizat persoanele care au vizitat clinici şi spitale între mai 2015 şi 4 iulie 2018, a anunţat Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat.

"Nu este munca unor hackeri obişnuţi sau unor grupări criminale", a mai afirmat Ministerul, adăugând că persoanele care au comis atacul căutau informaţii despre premierul Lee şi tratamentele pe care le-a primit.

"Atacatorii au vizat în mod specific datele personale ale premierului Lee Hsien Loong", se mai arată în comunicat.

Informaţiile sustrase includ în principiu nume şi adrese ale pacienţilor.

"Înregistrările nu au fost afectate sau şterse. Nicio altă dată ale pacienţilor, ca de exemplu diagnostice, rezultate ale anelizelor sau reţete, nu au fost furate. Nu am găsit dovezi ale unui atac similar în alte sisteme medicale", a mai afirmat Ministerul Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO