Business Internaţional

O listă cu potenţiale ţinte Al-Qaida a fost postată pe internet

O listă cu potenţiale ţinte Al-Qaida a fost postată pe internet

Autor: Mediafax

17.06.2011, 10:08 952

Un site care are legături cu al-Qaida a postat o potenţialălistă cu ţinte, care include numele şi fotografiile mai multoroficiali politici americani şi lideri din domeniul comercial,cerându-le teroriştilor să îi atace în propriile lor case,relatează NBC New York în pagina electronică.

FBI a trimis un buletin de informaţii către agenţiileresponsabile cu aplicarea legii, avertizând că această nouăameninţare, deşi nu constituie un complot specific, este foartedetaliată. Buletinul precizează că lista include lideri "dinGuvern, industrie şi media". FBI i-a notificat pe cei care suntnominalizaţi.

Lista include companii de pe Wall Street, lideri politici, dincadrul institutelor de reflecţie şi contractanţi care lucrează cuarmata. Site-ul conţine 40 de nume, dintre care 26 au fotografiiataşate, şi cere postarea adreselor de domiciliu. Un jihadist acerut să le fie trimise colete-capcană la adresele prezentate.

În opinia FBI, această listă este cea mai detaliată ameninţarepostată pe Internet în legătură cu al-Qaida, după eliminarea luiOsama ben Laden.

Lista a fost discutată şi pe un forum care are legături cual-Qaida, existând temeri că un individ ar putea încerca săfolosească informaţiile pentru un complot.

Buletinul FBI precizează că "nu se ştie dacă ameninţarea vaprogresa dincolo de aceste forumuri de discuţii", adăugând căal-Qaida şi susţinătorii săi sunt cunoscuţi pentru ameninţările peInternet fără rezultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO