Business Internaţional

O firmă germană a creeat prima armă de foc inteligentă

O firmă germană a creeat prima armă de foc inteligentă

Autor: Ştefan Stan

01.03.2014, 19:17 248

Un producător german de armament a produs un pistol care trage numai când posesorul poartă un ceas electronic specific, scrie Business Insider.  

Arma de foc Armatix iP1, produsă de Armatix GmbH, este primul pistol intelligent din lume. Arma se conectează la ceasul electronic şi tranmsite impulsuri, prin intermediul cipurilor de la cele două dispozitive, acţionând ca o piedică: când beculeţul de pe armă este verde, arma este gata să tragă, dar dacă lumina nu s-a schimbat în culoarea verde, nu se poate acţiona asupra pistolului.

Organizaţia americană pentru arme de foc (NRA) susţine că nu sunt convinşi de ideea unei arme inteligente.

„Nu susţinem mandatele guvernametale care permit folosirea unor caracteristici scumpe şi nesigure pentru arme, precum mânere care citesc amprentele pentru a acţiona dispozitivele de tragere”, au declarat reprezentanţi ai NRA.

Ron Conway, un investitor american, a anunţat luna trecută un premiu de un milion de dolari pentru orice companie care aduce cu succes următoarea inovaţie în domeniul armelor inteligente.

„Avem nevoie de armele iPhone. Antreprenorul care reuşeste aceasta va fi Mark Zuckerberg-ul armelor, iar pe urmă investitorii se vor îngrămădi”, a spus Conway.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO