Business Internaţional

O femeie franco-tunisiană, răpită în Yemen, cere ajutor pentru eliberare

O femeie franco-tunisiană, răpită în Yemen, cere...

Autor: Raluca Manga

07.05.2016, 14:51 76

O femeie de naţionalitate franco-tunisiană, angajată a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi răpită în Yemen în decembrie 2015, îi cere preşedintelui Franţei să contribuie la eliberarea sa şi să o salveze astfel de la moarte, informează presa franceză.

Nourane Houas, o angajată de naţionalitate franco-tunisiană a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, a apărut vineri într-o înregistrare video de 39 de secunde, pentru prima oară de la răpirea ei.

În înregistrare, ea poate fi văzută purtând un văl negru, în timp ce citea un text. În apelul făcut pentru eliberarea sa, Nourane s-a adresat în special preşedintelui Franţei, Francois Hollande, preşedintelui Yemenului, Abd Rabbo Mansour Hadi, şi responsabililor CICR.

Autenticitatea materialului video a fost confirmată vineri de purtătorul de cuvânt al CICR la Sanaa, Rima Kamal.

Femeia a fost luată ostatică pe data de 1 decembrie 2015 în capitala yemenită Sanaa.

"Cer preşedintelui francez, Francois Hollande, preşedintelui legitim al Republicii Yemen, Abd Rabbo Mansour Hadi, ţărilor coaliţiei arabe conduse de regatul Arabiei Saudite şi resposabililor Comitetului Internaţional al Crucii Roşii din Sanna şi Geneva să mă salveze de la o moarte iminentă cât mai repede posibil, răspunzând exigenţelor răpitorilor mei, întrucât viaţa şi sănătatea mea precară depind de acest lucru", a declarat ea, citată de France 24.

Pe Twitter, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Romain Nadal, a confirmat vineri că Nourane Houas, angajata CICR răpită în Yemen din decembrie anul trecut, este de naţionalitate franceză şi tunisiană.

Wassim Nasr, expert în ceea ce priveşte mişcările islamiste, este de părere că răpirea nu are legătură cu acestea, ci că este mai degrabă vorba despre o acţiune având la bază motivaţii de ordin local, potrivit France 24.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO