Business Internaţional

O dronă militară americană a fost doborâtă în Yemen

O dronă militară americană a fost doborâtă în Yemen

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

21.08.2019, 19:25 1033

O dronă militară americană, de tip MQ-9, a fost doborâtă în regiunea Dhamar din Yemen, la sud-est de capitala Sanaa, au informat miercuri mai mulţi oficiali americani, citaţi de Reuters.

Oficialii au declarat, sub protecţia anonimatului, că drona a fost doborâtă în seara zilei de marţi. Acesta este al doilea astfel de incident petrecut în ultimele luni. În iunie, autorităţile americane anunţau că rebelii houthi au doborât o dronă a Statelor Unite cu ajutorul Iranului.

Un purtător de cuvânt al rebelilor houthi informase anterior că forţele sale aeriene au doborât o dronă aparţinând Statelor Unite.

Forţele militare americane au utilizat în mod ocazional drone pentru a lansa atacuri împotriva aripii yemenite a organizaţiei teroriste Al Qaeda, cunoscută sub numele de Al Qaeda în Peninsula Arabă (AQAP). Această grupare a profitat în ultimii ani de războiul dintre rebelii houthi, susţinuţi de Iran şi forţele loiale preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, care se bucură de sprijinul Arabiei Saudite, pentru a-şi consolida prezenţa în această ţară.

Unul dintre oficiali a declarat că drona a fost doborâtă cu ajutorul unei rachete lansate de rebelii houthi. Acesta a mai adăugat că, deşi lansarea unei drone este costisitoare, este foarte puţin probabil ca Statele Unite să răspundă acestui atac. Un alt oficial, însă, a declarat că este prea devreme pentru a stabili cine este responsabil de acest incident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO