Business Internaţional

O criză neaşteptată: Guvernul Statelor Unite cheltuie sute de milioane de dolari pentru producerea flacoanelor de vaccin anticoronavirus

O criză neaşteptată: Guvernul Statelor Unite cheltuie...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2020, 18:30 691

Autoritatea de Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) din Statele Unite a anunţat că va grăbi procesul de dezvoltare a unui vaccin de combatere a coronavirusului, potrivit Quartz.

La sfârşitul lunii aprilie, BARDA a anunţat o rundă de investiţii îndreptată către companiile farmaceutice care dezvoltă un tratament anticoronavirus, însă acum se concentrează asupra producerii flacoanelor de sticlă, vitale în distribuirea vaccinului.

Săptămâna trecută, BARDA a oferit 204 milioane de dolari companiei newyorkeze Corning pentru producerea flacoanelor de sticlă. Suma de bani va aduce una dintre fabricile companiei la capacitate maximă şi va furniza echipamentele necesare pentru alte două fabrici din New Jersey şi Carolina de Nord.

În cel mai optimist scenariu, Statelor Unite vor distribui 300 de milioane de vaccinuri până în luna ianuarie. Cu ajutorul ultimei runde de investiţii, Corning speră să susţină companiile farmaceutice care se află deja în parteneriat cu BARDA: AstraZeneca, Moderna şi Johnson & Johnson.

Flacoanele de vaccin sunt produse dintr-o sticlă specială şi tind să înmagazineze între 2 ml şi 100 de ml de lichid. În plus, trebuie să suporte temperaturi cât mai joase şi să fie suficient de rezistente pentru a fi transportate sute sau mii de kilometri. Îmbutelierea vaccinurilor este cunoscută în industrie drept „fill-and-finish”/„umple-şi-termină” şi reprezintă principalul motiv de întârziere în ceea ce priveşte distribuirea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO