Business Internaţional

O clădire din Londra "topeşte" maşinile parcate în apropierea sa. GALERIE FOTO. VIDEO

Clădirea Walkie Talkie din Londra

Clădirea Walkie Talkie din Londra

Autor: Cătălina Butan

07.09.2013, 10:02 6840

O clădire din Londra, de 37 de etaje, topeşte maşinile parcate în apropierea sa din cauza razelor solare care se reflectă în pereţii săi, potrivit Business Insider.

Martin Lindsay, proprietarul unui Jaguar XJ pe care l-a parcat în apropierea clădirii Walkie Talkie, şi-a găsit maşina în anumite părţi deformată de razele solare. Lindsay nu este însă singurul. Mai mulţi şoferi susţin că părţi din autovehiculele lor au fost topite de reflexiile razelor solare.

Dezvoltatorii clădirii, Canary Wharf şi Land Securities, vor plăti reparaţiile maşinii de lux, potrivit CNN. "Canary Wharf şi Land Securities au fost de acord că există o problemă pe care o vor rezolva şi vor plăti pentru reparaţia maşinii", a spus Lindsay pentru CNN.

“Fenomenul este cauzat de către poziţia soarelui pe cer şi durează aproximativ 2 ore pe zi, urmând să înceteze în 2-3 săptămâni”, au spus reprezentanţii companiilor. Ei au mai declarat că trei parcări din apropierea clădirii vor fi suspendate, pănâ când vor găsi o soluţie la această problemă.

Clădirea, proiectată de arhitectul Rafael Vinoly, este încă în construcţie şi va avea aproximativ 33.000 de metri pătraţi de sticlă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO