Business Internaţional

O clădire de birouri de nouă etaje din Tokyo este în acelaşi timp şi seră. Galerie FOTO

O clădire de birouri de nouă etaje din Tokyo este în acelaşi timp şi seră

O clădire de birouri de nouă etaje din Tokyo este în acelaşi timp şi seră

Autor: Cătălina Butan

17.08.2013, 21:17 403

Întâlnirile de afaceri au loc în birouri cu lăstari de orez într-o clădire din Tokyo în care îşi are sediul o agenţie de recrutare, scrie Quartz.com.

Clădirea de 23.000 de metri pătraţi a agenţiei Pasona alocă 20% din spaţiu creşterii legumelor, cultivând peste 200 de specii.

Sera, care este cea mai mare dintr-un oraş în Japonia, nu există doar poate a furniza angajaţilor legume proaspete. Pasona şi compania de arhitectură Kono Design speră să-i inspire pe locuitorii urbani să-şi recondiţioneze apartamentele şi să înfiinţeze cât mai multe sere în Tokyo.

Una dintre cele mai mari provocări pentru angajaţii companiei Pasona este să menţină un echilibru între climatul favorabil pentru creşterea legumelor şi temperatura optimă pentru oameni.

Intrarea principală, care dă într-o cameră unde cresc lăstari de orez este mai luminată, mai caldă şi cu un nivel mai ridicat de umiditate decât climatul potrivit pentru oameni. Angajaţii aleg o intrare laterală pentru a evita astfel acel loc.

Pasona speră să lanseze astfel un trend, nu doar în rândul marilor companii din Tokyo cât şi printre multinaţionalele prezente în întreaga lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO